Fritéza, známa tiež ako fritovací hrniec čiže friťák, umožňuje okrem vyprážania aj teplovzdušné pečenie a ohrev. Jej hlavnou výhodou je rýchle a rovnomerné opečenie pokrmov. Vo fritéze je možné pripravovať mäso, zeleninu aj cestové pokrmy – napríklad šišky či muffiny. Ako vybrať fritovací hrniec a aké parametre by mu nemali chýbať? Všetko sa môžete dozvedieť kliknutím sem.

Ako si vybrať správnu fritézu?

Ako si vybrať správnu fritézu?

Potraviny, ktoré pripravujú fritovacie hrnce, bývajú oproti klasickému vyprážaniu na panvici rýchlejšie a najmä pohodlnejšie pripravené. Ak sa vám zapáčila fritéza, zamerajte sa hlavne na tieto kritériá:

  • Typ fritézy voľte podľa spôsobu ohrevu
  • Veľkosť fritézy
  • Objem
  • Funkcie
  • Špeciálne programy

Pre viac informácií kliknite sem.